Een nieuw logo voor onze gemeente!

Een nieuw logo voor onze gemeente!

Een nieuw jaar, al enige tijd één gemeente, vanaf 2020 met een eigen nieuw logo! 
Na afloop van de eerste dienst in het nieuwe jaar is deze gepresenteerd. De taakgroep ondersteuning en geloofsopbouw (respectievelijk Josie, Margreet en Folkert) hebben zich hierover samen met Alma vanuit de KR gebogen. Diverse gemeenteleden hebben een logo geschetst (dank aan Loreley, Gert en Heleen!), en na een intensief selectieproces zijn we geïnspireerd op die van Heleen verder gegaan. 
Uitgangspunt voor het nieuwe logo was wat ons betreft: het moet passen bij de visie die we als gemeente hebben en het moet geen directe associatie hebben met het huidige kerkgebouw. Marjolein Nolles (grafisch ontwerper, http://marjoleinnolles.nl) is zo goed geweest het logo te ontwerpen, en heeft diverse ontwerpen ons voorgelegd. Bijzonder veel dank aan Marjolein voor haar inzet!
Het winnende logo tref je hierbij aan. Een korte toelichting erop.
Het logo is geïnspireerd op onze gemeentenaam en tevens sterrenbeeld Zuiderkruis. Dit is een klein maar opvallend sterrenbeeld. In de afbeelding is te zien dat de denkbeeldige lijn tussen de sterren een scheef kruis laat zien, en dat er vijf heldere sterren zijn.

Deze elementen komen terug in het logo. Verder is het lettertype niet te strak, er zijn twee lettertypes gebruikt. Diversiteit past immers bij de visie. Ook is de naam Zuiderkruis prominenter weergegeven dan NGKv, omdat dat laatste in onze streek niet direct herkenning oplevert en we de gemeentenaam voorop zetten. Een wat eigenwijs en ander logo, waarvan we denken dat het wel past bij ons.