NGKv Zuiderkruis te Maastricht

Diensten

Kerk en corona

U kunt onze kerkdiensten bezoeken zonder u van tevoren aan te melden en zonder een coronapas te laten zien. Om iedereen te verwelkomen en om mensen met een veilig gevoel in de kerk te kunnen laten zitten, hebben wij het volgende afgesproken:

In het middenvak van de kerkzaal kunt u naast iemand anders plaatsnemen. U hoeft geen 1,5 m afstand te houden. Wij vragen u om hier gebruik van te maken als u gevaccineerd bent, als u kortgeleden een negatieve testuitslag heeft ontvangen of als u al corona heeft doorgemaakt.

Misschien is het in uw geval verstandig om nog afstand te houden tot andere huishoudens, bijvoorbeeld omdat u niet gevaccineerd bent of omdat u binnenkort bij iemand met een kwetsbare gezondheid op bezoek gaat. Ook dan bent u van harte welkom. Wij vragen u om een zitplaats te nemen op een van de hoge banken aan de zijkant van de kerk. U hoeft uw voorkeur niet toe te lichten. Houd er alleen rekening mee dat u hier niet direct naast iemand uit een ander huishouden gaat zitten.

Er is iemand uit ons coronateam aanwezig zijn om u te helpen wanneer u vragen heeft. Uiteraard gelden ook nu nog de basisregels:

  • blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen
  • was geregeld je handen
  • hoesten en niezen doe je in je elleboog

Tijden van de diensten

In onze gemeente hebben we één dienst per zondag. Deze dienst begint om 10:00 uur en vindt plaats in de Waalse kerk, tenzij anders aangegeven.
De dienst is ook te volgen via de livestream via ons YouTube kanaal: NGKv Zuiderkruis of klik rechtsboven op het Youtube icoontje.
In de omgeving van ons kerkgebouw is na 12:00 uur betaald parkeren.

DatumTijdVoorgangerLocatie + Opmerkingen
17-10-202110.00 uurDs. Ron van der Spoel Waalse kerk, kollekte: kerk en Stichting Micaha ned.
24-10-202110.00 uurDs. W. Smouter - ApeldoornWaalse kerk, kollecte: kerk en Karamoja
31-10-202110.00 uurSietske StamhuisWaalse kerk, kollecte: kerk en diaconie
07-11-202110.00 uurDs. Ron van der Spoel Waalse kerk, Dankdag (3/11), Viering HA. Kollecte: kerk en zending Nqutu en Sizanani

Liturgie:

Wij zingen uit verschillende bundels zoals Gereformeerd Kerkboek, Liedboek, Evangelische liedbundel en Opwekking. Zowel de liederen als de Bijbelteksten (NBV) worden tijdens de dienst geprojecteerd.

Kindernevendienst:

Voor de kinderen in de leeftijd van de basisschool is er tijdens de kerkdienst een kinderclub. Op dit moment is er een groep. Voor de preek gaan zij onder leiding van een volwassene uit de dienst. De kinderclub is er elke zondag, behalve tijdens de schoolvakanties.

Kinderoppas:

Tijdens de dienst. Wilt u hiervan gebruik maken? De mensen van ons welkomstteam kunnen u vertellen waar u uw kind naar toe kunt brengen.

Koffiedrinken:

U bent van harte welkom om na de dienst koffie te drinken en elkaar verder te ontmoeten.