Digitaal geven met de Givt-app

Digitaal geven met de Givt-app

Sinds zondag (24 nov) is het mogelijk om ook met de telefoon (via de Givt-app) bij te dragen aan de collecte.

Waarom? Steeds meer kerkgangers hebben geen contact geld meer zich en dat geldt ook voor gasten die in de omgeving op vakantie zijn. Omdat juist wel veel mensen een telefoon bij zich hebben is betalen tijdens een collecte met je telefoon een uitkomst.
Bijdragen aan de collecte via de telefoon is een extra optie, natuurlijk blijven contant geld, collectemunten en bonnen altijd welkom.

Hoe werkt het?
Het beste werkt het als je thuis de Givt-app hebt geladen op je telefoon. (afhankelijk van je telefoon moet je dat via de app-store of google-play doen). Let er op dat je dan ook het hele registratie proces afmaakt, waarbij je ook een machtiging verleent om de gedoneerde bedragen van je bankrekening af te schrijven.

Tijdens het collecteren de app openen en als de collectezakken rondgaan kan je dan de Givt- app openen en een bedrag kiezen dat je wilt geven.  De 2e collecte via de drukknop  + Collecte toevoegen.. Als je alleen aan de 2e collecte wilt geven, vul je bij de 1e collecte niets in en alleen bij de 2e. Als je alleen aan de 1e collecte wilt geven hoef je ook geen 2e collecte toe te voegen.
Beide collecten geef je in één keer.  In de blauwe zakken zit een zendertje dat door je telefoon herkend wordt als collectes voor onze gemeente. Als de collectezak bij jou in de buurt komt kun je dan je transactie voltooien. Mocht je er later achter komen dat je teveel of aan het verkeerde doel hebt gegeven dan kan je binnen enkele uren de transactie nog annuleren.