Loop mee tijdens de heiligdomsvaart!

Van 24 mei tot en met 3 juni vindt in Maastricht de 55 ste Heiligdomsvaart plaats. Deze Heiligdomsvaart wordt eens in de 7 jaar georganiseerd en trekt duizenden bezoekers die naar Maastricht op bedevaart komen. Het thema van dit jaar is ‘Doe goed en zie niet om’. Wees barmhartig zonder dat je daar iets voor terug verwacht of er zelf beter van wilt worden.

Onze kerk doet ook mee!

Op zondag 27 mei en zondag 3 juni wordt er om 14 uur een ‘plechtige ommegang met toning van relieken’ georganiseerd door de straten van Maastricht. Bijzonder is dat de protestantse kerken hiervoor ook uitgenodigd zijn. Samen met de Sint Janskerk (PKN) en de Baptistengemeente lopen wij dit jaar voor de eerste keer mee in de ommegangen. Wij willen deze uitnodiging aangrijpen om te laten zien dat we goede buren willen zijn. Als protestantse christenen voor de katholieke christenen, maar ook in het algemeen. Wij doen mee met de tocht om biddend aanwezig te zijn en proberen op deze manier het evangelie van Jezus Christus te laten zien. U/jij kunt ook mee doen

Wat willen wij doen?

We hebben er voor gekozen om de werken van barmhartigheid te vertalen naar deze tijd. Wat betekent het om goede buren te zijn? We willen 4 werken van barmhartigheid uitbeelden in een stilstaand beeld (een foto of mannequin challenge) die we geregeld tijdens de stoet zullen laten zien. In de Sint Jan zijn schilderijen gemaakt over dit thema die we mee zullen dragen. Daarnaast delen we bloemen en boekenleggers uit met het gebed van Franciscus: Maak mij een instrument van uw vrede. We zullen in het programma goed herkenbaar zijn als de protestantse kerken.

Doe ook mee!

Het zou mooi zijn als we met een grote groep mensen uit de 3 kerken meelopen in de ommegang. Jong en oud kunnen meedoen om de foto’s uit te beelden, bloemen en boekenleggers uit te delen of gewoon mee te lopen. Ook gezinnen zijn van harte welkom! Op zaterdag 19 mei van 10-12 uur gaan we de fotoshoots oefenen onder leiding van Charlotte van Langevelde. Locatie: Waalse kerk. Op zondag 27 mei zorgen we voor een lunch na de kerkdienst en kunnen we een generale repetitie houden voordat de ommegang om 14 uur begint.

Opgeven en meer informatie

Voor meer informatie over onze bijdrage aan de Heiligdomsvaart en om je op te geven kun je contact opnemen met Jacob Glas, Charlotte van Langevelde en Marije Koelewijn. Meer informatie over de Heiligdomsvaart in het algemeen vind je op

www.heiligdomsvaartmaastricht.nl

Foto’s

Inmiddels is de ommegang geweest. Foto’s van onze deelname kunt u hier bekijken: https://bit.ly/2u6ahzG

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren